Apartmani

Vinogradi vinarije Škrbić, nalaze se u okolini Trstenika, u selu Rujišnik, Mala Drenova, u delu srpske Toskane, odnosno Šumadijskog vinogorja, većinom godine obasjanim suncem.

Proizvodnja je trenutno oko 10.000 litara vina, sa mogućnošću, ali i planom proširenja.

Na površini od tri hektara uzgajaju se vinske sorte grožđa: Chardonnay, Merlot i Chabernet Sauvignon, od kojih se proizvode vina: Chardonnay, Rose, Cabernet Sauvignon i Cabernet Sauvignon Reserve.

Potrudili smo se da Beogradu podarimo jednu vinsku dimenziju i u njegovoj okolini podignemo ozbiljnu vinariju sa kvalitetnim vinima i velikom beogradskom tržištu ponudimo jedan izuzetan proizvod.

Planovi su da to uvežemo sa dobrom hranom i da napravimo jednu zaokruženu vinsku priču: uz kvalitetno vino, dobar restoran i vinski turizam.

Planovi su postepeno povećavanje proizvodnje do 30-35.000 litara, koliki je kapacitet koji možemo sami da kontrolišemo. Ukoliko bude prilike za više, razmišljaćemo i o tome, ali naši inicijalni planovi su da to bude do 35.000 litara kao gornja granica proizvodnje na godišnjem nivu.

Vina naše vinarije naći će se, pre svega, u restoranu, čije je otvaranje najavljeno na proleće 2016. godine, a resto će biti ponuđeno najelitnijim beogradskim hotelima i restoranima. Kada je reč o restoranu, velika pažnja biće posvećena slaganju hrane i vina, kao važnom delu vinske kulture, jer je vino piće koje se najbolje slaže sa hranom i sa njom se najbolje dopunjuje,