Restoran

Vinogradi vinarije Škrbić, nalaze se u okolini Trstenika, selima Rujišnik i Mala Drenova, u delu srpske Toskane, odnosno Šumadijskog vinogorja, većinom godine obasjanim suncem.

Proizvodnja je trenutno oko 10.000 litara vina, sa mogućnošću, ali i planom proširenja.

Na površini od tri hektara uzgajaju se vinske sorte grožđa: Chardonnay, Merlot i Chabernet Sauvignon, od kojih se proizvode vina: Chardonnay, Rose, Cabernet Sauvignon i Cabernet Sauvignon Reserve, Merlot i Merlot Reserve.

Potrudili smo se da Beogradu podarimo novu vinsku dimenziju i u njegovoj okolini podignemo ozbiljnu vinariju koja proizvodi vina vrhunskog kvaliteta.

Plan je da napravimo jednu zaokruženu vinsku priču: kvalitetno vino, dobar restoran i vinski turizam na jednom mestu.

Planovi su postepeno povećavanje proizvodnje do 30-35.000 litara, koliki je kapacitet koji možemo sami da kontrolišemo. Ukoliko bude prilike za više, razmišljaćemo i o tome, ali naši inicijalni planovi su da to bude do 35.000 litara kao gornja granica proizvodnje na godišnjem nivu.

Vina naše vinarije naći će se, pre svega, u ponudi našeg restorana, čije je otvaranje najavljeno na leto 2016. godine, kao i u najelitnijim beogradskim hotelima i restoranima. Kada je reč o restoranu, velika pažnja biće posvećena harmoniji hrane i vina, kao važnom delu vinske kulture, jer je vino piće koje se najbolje slaže i dopunjuje sa hranom.